Brokkolifasírt
A brokkolit és a sárgarépát nagyon vékony reszelőn lereszeljük, megsózzuk, majd félórát állni hagyjuk. Ezalatt a só kivonja a zöldségekből a vizet. A levétől kicsavart brokkoli és répaszeleteket összekeverjük a 2 egész tojással, a liszttel, csipetnyi borssal meg a zsemlemorzsával. Pogácsákat formázunk belőle, azután olívaolajon kisütjük.
Csicsókapüré
A fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott csicsókát és krumplit, a megmaradt brokkoliszárakat. Megsózzuk, felöntjük az alaplével és puhára pároljuk. 5 perccel azelőtt, hogy kész lenne, hozzáöntjük a tejszínt is. Végül a zöldségeket összeturmixoljuk, és köretnek tálaljuk a brokkolifasírt mellé.