Brokkolikrémleves puliszkagombóccal
Rózsákra szedjük a brokkolit, majd kissé megfuttatjuk az olvasztott vajban. Megszórjuk liszttel, összekeverjük, és felöntjük a zöldségalaplével. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul. Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről.
A levesbetéthez 1,5 dl vizet felforralunk egy kis sóval, beleszórjuk a kukoricadarát, és kevergetve addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a paprikakrémet meg a parmezánt. Melegen, vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle. Tálaláskor a levest tányérokba merjük, és a puliszkagombócokkal kínáljuk.