Előkészítés: 35 perc Főzés: 15 perc Sütés: 25 perc
Kicsi rózsákra szedjük a karfiolt, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, és ha langyosra hűlt, aprítógépben összemorzsásítjuk. Jól kicsavarjuk belőle a vizet (tényleg jól ki kell csavarni, hogy ropogós legyen a kész pizza), és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a lereszelt sajttal és az egész tojással. Sóval és csipetnyi morzsolt oregánóval fűszerezzük.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, és rányomkodunk belőle egy kört a masszából. Ne legyen vastag, de túl vékony sem (körülbelül fél centi legyen a magassága). Nagyon forró, 230 fokos sütőbe toljuk 8-12 percre, míg el nem kezd pirulni a széle.
Kivesszük, megkenjük a pizzaszósszal, megszórjuk a roppanósra főzött brokkolival, köménymaggal, mozzarellakarikákkal, parmezánnal. Teszünk rá szépen elrendezve pár koktélparadicsomot is. Visszatoljuk, készre sütjük.