Mandulás brokkoli téli gyökerekkel sütve

Meghámozzuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert, a karalábét és a céklát, mindegyiket kisebb darabokra, hasábokra felvágjuk, nagyjából azonos méretre. Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal. Beleszórjuk a zöldségeket, locsolunk még rá 2-3 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát, és alaposan összeforgatjuk. Lefedjük a tálat fedővel vagy alufóliával, és 180 fokos sütőbe toljuk jó fél órára. Közben a brokkolit kis rózsákra bontjuk. Sós, szódabikarbónás vizet forralunk, ha felforrt, beledobjuk a brokkolit, és pár perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. Kivesszük a félig sült zöldségeket a sütőből, levesszük a takarást. A tetején elrendezzük a brokkolit. Visszatoljuk a sütőbe körülbelül negyedórára. Amikor a teteje éppen kezd pirulni, megszórjuk a mandulával, és még öt perc alatt készre sütjük.

Kókusztejes vöröslencse-leves sült répával és édesburgonyával

kaloria 210 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.