Brokkolis, erdei gombás pite
A tésztához a kétféle lisztet egy keverőtálban összemorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát meg a reszelt sajtot, picit megsózzuk, és jól összedolgozzuk. A tésztát félóráig a hűtőben pihentetjük. A tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kivajazott, kilisztezett piteformát. Elrendezzük rajta a brokkolirózsákat és a pirított gombát. A tejet a tojásokkal habverővel kikeverjük, beledolgozzuk a reszelt sajtot, sóval és borssal ízesítjük, azután ráöntjük a pitére. Előmelegített
sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Töltelék
Magas falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a karikára vágott újhagymát meg a felszeletelt gombát, és nagy lángon pár percig pirítjuk. Tárkonnyal, őrölt borssal és sóval fűszerezzük. Egy fazékban sós vizet forralunk, beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit, kb. 2 percig blansírozzuk, majd kiszedjük egy hideg vízzel telt edénybe. Leszűrjük és lecsepegtetjük.