Budapest-sertésragu hasábburgonyával

Apró kockákra vágjuk a húsos szalonnát. Beletesszük egy nagy serpenyőbe a zsírral együtt, és addig sütjük, míg a szalonnakockák szép átlátszóra nem sülnek. Ekkor rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát, ezt is átlátszóra dinszteljük. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, ezzel is sütjük még két percig.

Rárakjuk a kockákra vagy csíkokra vágott sertéstarját, és erős lángon fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük majoránnával, őrölt pirospaprikával, sózzuk és borsozzuk, és fedő alatt főzzük.

Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk megtisztított, felaprított gombát és májat, a zöldborsót, valamint a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Most már fedő nélkül addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a ragu. Hasábburgonyát adunk mellé.

Káposztás rakottas paradicsommal

kaloria - CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink