Káposztás rakottas paradicsommal

  1. Két vöröshagymát finomra vágunk, üvegesre sütjük kevés zsiradékon.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a kis csokor öszszevágott oregánót és/vagy bazsalikomot.
  3. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, lepirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott lapockát, és szakaszos párolással sűrű pörköltféleséget főzünk belőle.
  5. Kizsírozunk egy sütőtálat, az aljába szórjuk a felkockázott káposztát, kicsit megsózzuk, meghintjük a felaprított petrezselyem zöldjével, hozzákeverünk még két felkarikázott paradicsomot is.
  6. A tetején egyenletesen elosztjuk a paradicsomos sertésragut, rákanalazzuk a szaftját is, villával kicsit belekeverjük a káposztába.
  7. A tetejét kirakjuk felkarikázott paradicsommal, és ráfektetjük a bacont. 180 fokos sütőbe toljuk, háromnegyed órán át sütjük. Ha szükséges, felemeljük a hőmérsékletet, és rápirítunk a szalonnára.
kaloria 600 CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.