Bükki vadas házi knédlivel

Bükki vadas

A húst egyben hagyjuk, és három napig mustáros, borsos,
babérleveles pácban érleljük. Majd egészben tesszük fel főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Sóval, borssal,
fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt a negyedbe vágott
hagymával, hasábra darabolt zöldségekkel együtt puhára
pároljuk. Nagyjából két óra alatt elkészül, ekkor a húst
kivesszük, s félretesszük.
A maradék zöldséges lét turmixba tesszük, pürésítjük,
hozzáadjuk a barnamártás-port és kevés cukrot. A húst
felszeleteljük, s ráöntjük a mártást.

Knédli

A knédlihez az alapanyagokból kelt tésztát készítünk,
majd hagyjuk, hogy duplájára keljen. A tésztából hengert
formázunk, s konyharuhába tekerjük. Egy fazékba vizet
forralunk, fölé lógatjuk a tésztát, s egy másik edénnyel befedjük.
A knédlit a gőz fölött megpároljuk, majd szeletelve
adjuk a húshoz.

kaloria 880 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink