Előkészítés: 30 perc Főzés: 20 perc Sütés: 30 perc
Megfőzzük a bulgurt a csomagolásán lévő utasítás szerint.
Lesikáljuk a burgonyagumókat, és sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük túl, inkább maradjon egy kicsit keményebb, úgyis sülni fog még. A krumplikat hagyjuk kihűlni, majd hosszában félbevágjuk. A héjas oldalukról pici szeletet levágunk (hogy ne billegjenek majd a tepsiben). A fél krumplik belsejét éles késsel kiszedjük, úgy, hogy szűk centis fala maradjon a zöldségnek.
A kivájt burgonyadarabokat kicsire vágjuk, összekeverjük az elmorzsolt ordával, a kihűlt főtt bulgurral, a finomra vágott vöröshagymával, a felkockázott kápiapaprikával és sárgarépával. Ízesítjük sóval és vágott petrezselyem zöldjével.
Vajjal kikenünk egy közepes tepsit, beleállítjuk a kivájt krumplikat, és megtöltjük mindegyiket a töltelékkel. Ha maradt a vajból, rámorzsoljuk a tetejére. 180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük.