Bundázott zöldségek sült édesburgonyával, paradicsomszósszal

Összekeverjük a mártótésztát, és hagyjuk fél órát állni.

Amíg pihen, a köreteket készítjük el, illetve elő. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerekkel (fahéj, babér, szegfűbors, szegfűszeg), meglocsoljuk olívaolajjal. 150 fokos sütőben fél órán át sütjük. Egy deci vizet felforralunk a paradicsompürével. Öt percig főzzük együtt. Hozzátesszük a sült paradicsomot, botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint cukorral, ecettel ízesítjük.

Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, és 200 fokos sütőben megsütjük (körülbelül 20 perc alatt).

A zöldségeket hámozzuk, tisztítjuk, ízlés szerint daraboljuk. A darabokat megmártjuk a masszában, és forró olajban ropogósra sütjük. Azonnal tálaljuk az édesburgonyával és a paradicsomszósszal.

A ropogós japán bunda titkai

kaloria - CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink