Burgonyafánkban sült zöldségek
Héjastul megfőzzük a burgonyát. Meglangyosítjuk a tejet,
beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és meleg
helyen hagyjuk felfutni. Meghámozzuk a burgonyát, még
forrón áttörjük, majd kiterítjük egy nagy tál alján, hogy gyorsan kihűljön. Ha már hideg, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, egy-két teáskanálnyi sót, és annyi lisztet dagasztunk hozzá, amennyit felvesz (körülbelül fél kilóra lesz szükség). A közepesen lágy tésztából lisztes kézzel evőkanálnyi halmokat szaggatunk. Felülről mindegyikbe belenyomunk egy-egy nagyobb kockányi zöldséget, végül bő olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Adhatunk mellé fűszeres joghurtot vagy tejfölt, esetleg meglocsolhatjuk valamilyen pesztóval.