Kevés zsiradékon megpároljuk egy kis sóval a finomra vágott vöröshagymát. Rárakjuk a zúzott fokhagymát, fél percig pirítjuk együtt, majd meghintjük őrölt pirospaprikával. Azonnal adunk hozzá egy kis vizet.
Beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit, a feldarabolt paradicsomot és paprikát (vagy a lecsót). Őrölt köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Közben a tojásokat keményre főzzük.
Szétbontjuk a réteslapokat. Három-négy lapot egymásra teszünk, a rétegeket olvasztott zsírral vagy olajjal lekenjük. Egy csíkot teszünk a közepére a langyosra hűlt paprikás krumpliból, rárakunk egy összevágott kemény tojást is, megszórjuk a felkarikázott hagymaszárral. Feltekerjük, átrakjuk papírral bélelt tepsire. Ugyanezt ismételjük, míg van a hozzávalókból, 2-3 rúd rétesre elég ez az alapanyag.
A tetejét tejföllel lekenjük, és 170 fokos sütőben megsütjük.