Forrás: Pásztor Tünde

Burgonyaröszti

Burgonyaröszti

Meghámozzuk a burgonyát, és a reszelő durvább oldalán lereszeljük. Megsózzuk, elkeverjük, pár percig hagyjuk állni, majd könnyedén kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Ütünk rá egy egész tojást, rászórjuk a lisztet,
borssal ízesítjük, összedolgozzuk. Egy serpenyőben 2-3 cm
magas olajat forrósítunk, kanállal beleszaggatjuk a tésztát, lenyomkodjuk, hogy lapos legyen, és fedő nélkül mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Frissen tálaljuk.

kaloria 280 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink