Burgonyás savanyúkáposzta-leves pirított krinolinnal

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük egy fazékban egy evőkanál zsíron. Rátesszük az áttört fokhagymát, egy percig pirítjuk együtt, közben időnként megkeverjük. Meghámozzuk a burgonyát, a sárgarépát és a gyökeret, felaprítjuk. Beleszórjuk a levesalapba, és öt percig pároljuk, közben rászórjuk a fűszereket (őrölt kömény, babér, borsikafű, majoránna), sózzuk és borsozzuk. Végül belekeverjük a teáskanálnyi őrölt pirospaprikát, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Beletesszük az átvágott savanyú káposztát is, és addig forraljuk kis lángon, amíg minden meg nem puhul. A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejfölt. Beleöntjük a levesbe, és jól kiforraljuk.

Felkarikázzuk a krinolint, és egy serpenyőben kipirítjuk egy evőkanál zsíron. A levest tányérokba szedjük, és a tetejére rakjuk a sült krinolint.

Csirkeleves óriás májgombóccal

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.