Csirkeleves óriás májgombóccal

A szokásos módon húslevest főzünk. Egy nagy fazékba rakjuk a bőrös csirke far-hátat, megsózzuk, elkezdjük főzni. Amikor felforr, leszedjük a képződő szürke habot. Ha már tiszta a lé, beletesszük a meghámozott, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert. A vöröshagyma külső, piszkos héját lehúzzuk, egészben tesszük a levesbe. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdet, az őrölt gyömbért és a pár szem egész fekete borsot is. Mérsékelt lángon, éppen csak gyöngyöztetve főzzük.

Amíg fő a leves, elkészítjük a gombócokat. A zsemlét nagyobb darabokra tépjük, vízbe áztatjuk. A májat megtisztítjuk. Aprítógépbe rakjuk a nagyobb darabokra vágott májat, a kifacsart, elmorzsolt zsemlét, és egynemű masszává forgatjuk. Áttesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a három egész tojást, a nagyon finomra vágott vöröshagymát és petrezselyem zöldjét, az evőkanál zsírt, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval. Négy nagy gombócot formázunk a masszából. Kifőzzük a levesben, majd kivesszük belőle.

A levest átszűrjük. A benne főtt zöldségeket felaprítjuk, visszatesszük a levesbe. Minden tányérba teszünk egy-egy hatalmas májgombócot, és merünk rá a zöldséges léből.

Óriás májgombócleves friss fűszerekkel

 

kaloria - CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.