Forrás: Pásztor Tünde

Burgonyás túrós lepény

Forrón áttörjük a krumplit, hagyjuk kihűlni, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól gyúrható, közepesen kemény tészta legyen. Fél centi vastagra nyújtjuk, kibélelünk vele egy kisebb kizsírozott tepsit.

Összekeverjük a tölteléket: felaprítjuk a zöld fűszereket, és összedolgozzuk a túróval, a három tojással, sóval. Tejfölt csak akkor kell adni hozzá, ha nem lenne elég lágy, kenhető a massza. A tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával, rásimítjuk a túrót, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Frissen sütött sajtgolyókkal kínáljuk.

Pirog, calzone, empandas és a többiek – lepény kisokos

Darált húsos zöldséges lepény

 

kaloria 340 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.