Forrás: Vár: a Speiz

Burgonyás-mazsolás kuglóf

Burgonyás-mazsolás kuglóf

A mazsolát az aromával elkevert vízzel meglocsoljuk, néhány órát állni hagyjuk. A burgonyát megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A sütőformát (kb. 22 cm átmérőjű kuglófforma) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a Bourbon vaníliás cukorral elkevert cukrot, a sót, a tojást meg a margarint, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) kb. 2 percig
keverjük. Majd hozzáadjuk a burgonyát, a lecsöpögtetett mazsolát, és jól összedolgozzuk. A tésztát a sütőformába töltjük, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük. A kuglófot 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hűlni hagyjuk. Közben a margarint megolvasztjuk, a még meleg sütemény
tetejét megkenjük vele, majd hagyjuk kihűlni.

Tortabevonó

A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a kuglófot a mázzal lecsurgatjuk.

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vár: a Speiz

Ajánlataink