Burgonyás-uborkás friss zöldségsaláta kolbásszal
Meghámozzuk a burgonyát, centis kockákra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben kevés olajon, megsózva, fedő alatt közepes lángon pároljuk. Ha már félig puha, levesszük róla a fedőt, és sűrűn kevergetve, rázogatva pirosra pirítjuk. Közben félbevágjuk a kolbászt, felszeleteljük, és egy másik serpenyőben a saját zsírján lesütjük (ha túl száraz, pici zsiradékot adhatunk hozzá). A kolbászdarabkákat kiszedjük, félrerakjuk, a kiengedett zsírban megpirítjuk a nagyobb kockákra vágott lila hagymát, padlizsánt és cukkinit. Ha már megpuhultak a zöldségek, hozzászórjuk a felaprított fokhagymát, egy percig együtt sütjük, majd levesszük a tűzhelyről, és azonnal belekeverjük a felkockázott uborkát is. Végül hozzáforgatjuk a burgonyát, a kolbászt, és ha már csak langyos, a megmosott, szükség szerint falatokra tépkedett levélsalátát is. Azonnal tálaljuk. A nagyon éhesek kaphatnak mellé pár szelet magos kenyeret is.