Búzasörleves meccsnézéshez
A zellert és a hagymát hámozd meg. Mindkettőt vágd kockákra (a hagymát olyan apróra, amennyire csak tudod). Egy kis lábosban olvassz fel négy evőkanál vajat. Szórd rá a hagymakockát, és pirítsd meg. Amikor sárgás a színe, adj hozzá két féldecis pohár finomlisztet. Ezzel is pirítsd két-három korty sörnyi ideig, miközben folyamatosan kevergeted (csak hogy tudd, most hagymás rántást készítettél). Ekkor öntsd bele a négy üveg sört. Vedd nagyra a lángot, és szórj rá két kiskanál pirospaprikát. Tedd bele a zellerkockákat. Ízesítsd hat csipet sóval, két csipet borssal és négy evőkanál cukorral. Forrald fél sörnyi ideig, és kész. Tálalás előtt kóstold meg, mert ha valami hiányzik belőle, még korrigálhatod.