Cannelloniba töltött céklasaláta
A cannellonit 2-3 percre lobogó, sós vízbe tesszük, hogy
egy kicsit felpuhuljon, azután hideg vízben visszahűtjük.
A céklát héjában megfőzzük, majd amikor langyosra hűlt,
meghámozzuk és – egy fej kivételével – nagyon apró
kockákra vágjuk.
A töltelékhez a krémsajtot összekeverjük a vajjal, a céklakockákkal meg egy csipet sóval. Ezután habzsákba kanalazzuk, megtöltjük vele az előkészített tésztacsöveket,
majd a cannellonit tálcára sorakoztatva tesszük dermedni
a hűtőbe.
Salátaöntet
A salátaöntethez az olívaolajat összekeverjük a citromlével, a citrom reszelt héjával, a zúzott fokhagymával meg egy pici sóval. A salátát nagyobb darabokra tépkedjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott maradék céklánkat, majd az egészet meglocsoljuk és összekeverjük az öntettel. A salátát tányérokra halmozzuk, végül a tetejére ültetjük a céklasalátával töltött cannellonit.