Ceglédi rizses káposzta

A nagykanizsai Kovács Jánosné 2006 májusában küldött két ceglédi ételreceptet. Azt írja, ennél jobb káposztás ételt nem ismer, pedig három megyében is lakott már. Jó, laktató étel, érdemes felvenni az őszi-téli étrendbe, az elkészítése is nagyon egyszerű. Nekünk nagyon ízlett.

  1. Ötcentis darabokra vágjuk az oldalast és a kolbászt. Felaprítjuk a hagymát, zsíron megpirítjuk egy kicsit. Szép pirospaprikát szórunk bele, felengedjük vízzel, sót és borsot hintünk rá, összekeverjük. Belerakjuk a feldarabolt oldalast, és fedő alatt, kis lángon félig megfőzzük. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt, az átmosott, átvágott káposztát, ha szükséges, kis vizet öntünk még alá, és addig főzzük, míg a káposzta is meg nem puhul. Az utolsó tíz percre hozzákeverjük a külön megfőzött rizst is. Friss kenyérrel tálaljuk.

TRÜKK

Akinek jó a gyomra, tehet egy kis tejfölt is a tetejére.

Édes-savanyú pulykás rizses hús

Szegedi rizses hal

kaloria 490 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.