Cékla Wellington

Lesúroljuk a céklagumókat, egyesével alufóliába csomagoljuk. Tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt puhára sütjük. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héjukat.

Közben elkészítjük a gombapépet. A zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, pár perc múlva rátesszük a lereszelt gombát és az áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és zsírjára pirítjuk. Hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét, és hagyjuk hűlni.

Kinyújtjuk a leveles tésztát, négy egyenlő négyzetre vágjuk. Mindegyiket megkenjük a kihűlt gombapéppel. Ráteszünk egy-egy meghámozott, hideg sült céklát, majd óvatosan felhajtogatjuk a tésztát, csinos csomagot készítünk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Éles késsel óvatosan bekockázzuk a csomagok tetejét (vigyázunk, hogy ne vágjuk át a tésztát).

Lekenjük tejszínes tojássárgájával, és 180 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt pirosra sütjük. Friss salátával tálaljuk.

Sültcékla-saláta

 

kaloria 290 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.