Cékla pikáns hústöltelékkel
A céklát alaposan megmossuk, és az ecettel ízesített forró vízben körülbelül 35 percig főzzük. Ha megpuhult, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Közben a csíkokra vágott húst aranybarnára pirítjuk a serpenyőben felforrósított
főzővajon. Hozzáadjuk a felaprított chilit és az összezúzott fokhagymát, pár percig együtt pirítjuk, majd sóval, borssal, korianderrel és cayenne-i borssal fűszerezzük. A serpenyőt levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt. Levágjuk a kihűlt, hámozott céklák „kalapját”, majd kivájjuk. A céklahúst kockákra vágva a húshoz adjuk, és a keveréket a céklába töltjük. Vajjal kikent formába ültetjük, megszórjuk a reszelt sajttal, aláöntjük a levest, és a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük. Ízlés szerint zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.