Forrás: Pásztor Tünde

Céklaleves gombával és raviolival

Céklaleves gombával

A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a céklát megtisztítjuk, azután centis kockákra vágjuk. A jól megmosott gombát vastagabb szeletekre daraboljuk.
A zöldségeket felöntjük 1 liter vízzel, egészben beletesszük a hagymát, majd sóval és babérlevéllel ízesítve az egészet puhára pároljuk.
A céklaleveshez tálaláskor tejszínt kínálhatunk, s persze a friss, forró raviolit.

Ravioli

A raviolihoz a tojást összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz – közepesen kemény tésztát készítünk belőle. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A levesben főtt zöldségeket apró kockára vágjuk, szükség szerint utánízesítjük. Ez lesz majd a tésztabatyu tölteléke. A kinyújtott tésztalap egyik felén kis kupacokba osztjuk a zöldségtölteléket. Ezeket egy ecsettel körbekenjük vízzel, azután ráhajtjuk a tészta másik felét. A kezünkkel a halmok között a tésztát összenyomogatjuk, hogy főzés közben ne nyíljon szét. Derelyevágóval kis négyszögekre vágjuk a raviolit, és bő, sós vízben addig főzzük, amíg a
tésztabatyuk feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, lecsepegtetjük, hideg vízben röviden átöblítjük.

kaloria 260 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.