Forrás: Ványi László

Céklaleves túrógaluskával

Céklaleves

A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott céklát, jól összekeverjük, és néhány percig az egészet együtt pároljuk. Ezután megszórjuk a liszttel, felengedjük
kb. 1,5 l vízzel, megsózzuk, és kb. 30 percig lassú tűzön főzzük. Amikor a cékla már majdnem tökéletesen
puha, a levest botmixerrel pürésítjük, szükség esetén utánasózzuk. A céklalevest a hófehér túrógaluska-felhőkkel tálaljuk.

Túrógaluska

A levesbetéthez a túrót összekeverjük a tojással, a búzadarával meg egy csipet sóval, 10 percig állni hagyjuk.
A masszából enyhén sós, forró vízbe kanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk, majd a gombócokat gyöngyöző
forralással kifőzzük.

kaloria 240 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink