Fél deci langyos vízben elkeverjük a teáskanálnyi cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és 10-15 percig hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A közepébe kis mélyedést vájunk, ide öntjük a felhabosodott élesztőt, a tál szélére szórjuk a sót. Ráöntjük a maradék langyos vizet, és még egy keveset odakészítünk a tál mellé. Elkezdjük dagasztani a tésztát, inkább lágy legyen, mint kemény, mert könnyebb is bánni vele, és finomabb is lesz. Ha szükséges, akkor adunk hozzá még egy kis langyos vizet.
Ha már szép fényes a tészta, és elválik az edény falától, akkor beledagasztjuk a szoba-hőrmérsékletű puha zsírt is. Cipót formázunk a tésztából, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Két kerek, 22–26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát zsírral megkenjük.
A megkelt tésztát két kis cipóra osztjuk, mindegyikből nagy, kerek lapot nyújtunk, és kibéleljük vele az előkészített formákat úgy, hogy legyen egy kis peremük is.
A tejfölt sóval összekeverjük, és megkenjük a nyers tésztákat pár evőkanálnyival. Erre fektetjük a felkarikázott céklát és a kicsumázott, szintén karikákra vágott almát.
A sós túróhoz hozzákeverjük az egész tojást és a lereszelt sajtot, ezt kanalazzuk a töltelék tetejére. Ráfektetjük a rozmaringágat, rászórjuk a diófélét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, míg a széle szépen meg nem pirul.