Forrás: Petrovics György

Céklás heringsaláta

Céklás heringsaláta

A heringfiléket hosszában, a gerincük mentén kettévágom, s ízléses nagyságú darabokra szeletelem. (Ha a heringfilé kicsi, akkor a hosszanti felezést el is hagyhatom, úgy darabolom fel.) Az almát szintén felkockázom, miután a magházát eltávolítottam, s a kipréselt citrom levével jól összeforgatom, hogy ne barnuljon meg. A savanyú uborkát is hasonló nagyságú darabokra vágom. Végül a meghámozott cékla következik, amit vékony hosszanti csíkokra szelek. A halat, a céklát, az uborkát és az almát óvatosan összekeverem egy nagyobb tálban (amiben kényelmesen össze tudom keverni a hozzávalókat),
meglocsolom az olívaolajjal, és a finomra vágott kaporral
megszórom. Sózom, borsozom, majd hűtőbe teszem.
Ha a salátánk lehűlt, a tejszínt felverem és hozzáöntöm. Egy fakanállal óvatosan, vigyázva, hogy ne törjön, összeforgatom. Hidegen, kaporral, citromkarikával tálalom.

kaloria 540 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink