Céklás marinált halfilé
A céklát megfőzzük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk.
A halszeleteket besózzuk, majd a szokásos módon lisztbe,
tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, és bő, forró olajban kisütjük. A hagymát megtisztítjuk, és ugyancsak felkarikázzuk.
3 dl vízbe beletesszük a babérlevelet meg a mustármagot,
ízlés szerint sót és cukrot, azután felforraljuk. Amikor a fűszerek kiadták az ízüket, hozzáöntjük az ecetet – a mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk ecetesnek a marinádot –, és félrehúzzuk a tűzről.
Egy edényben rétegesen lerakjuk a rántott halszeleteket,
a hagymakarikákat meg a céklát. Felöntjük a fűszeres
lével, és 2-3 napig hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Friss péksüteménnyel kínáljuk.