Összekeverjük az őrölt köményt a pirospaprikával, a babérral, sóval, borssal. Az oldalast egycsontos darabokra vágjuk. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és egy órán át hideg helyen pihentetjük.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Összekeverjük, egyenletesen eloszlatjuk egy kisebb tepsi alján.
Rátesszük a bepácolt oldalast, rárakjuk a zsírt, öntünk rá kevés vizet, fóliával lezárjuk. 180 fokos sütőben egy órán át sütjük. Levesszük róla a takarást, és 190 fokon még egy fél órán át rápirítunk.
Meghámozzuk az édesburgonyát, hosszú, vékony hasábokra vágjuk. Megforgatjuk a keményítőben, majd bő zsiradékban ropogósra sütjük. Csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk.