Zöldségleves céklás galuskával

A karfiol és a brokkoli kivételével minden zöldséget megtisztítunk, apró kockákra vágjuk. Egy fazékba öntjük, teszünk alá kevés zsiradékot, és elkezdjük párolni.

Pár perc múlva megszórjuk sóval, borssal. Hozzákeverünk egy gerezd zúzott fokhagymát, egy kis csokor finomra vágott petrezselyem zöldjét, egy evőkanál lisztet vagy keményítőt, átforgatjuk, és már öntjük is fel jó egy liter vízzel.

Elkezdjük főzni. Ha már roppanósra főttek benne a zöldségek, hozzáadjuk a pici rózsákra szedett karfiolt. Ezzel még öt percig főzzük kis lángon, a végén dobjuk hozzá a szintén kis rózsákra bontott brokkolit, ezzel már csak éppen összerottyantjuk a levest. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

Meghámozzuk a céklát, nagyon kicsi kockákra vágjuk nyersen. Egy keverőtálba dobjuk. Ráütjük a két tojást, beleszórunk két púpos evőkanál lisztet, sóval, borssal, összevágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Sós vizet forralunk, és kiskanállal galuskákat szaggatunk bele a masszából. Ha feljött a tészta a víz tetejére, akkor még 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, és tálalásnál teszünk belőle a tányérokba szedett levesbe.

Borscs céklás galuskával

leves, cékla

kaloria 150 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink