Céklával sült oldalas hasábban sült édesburgonyával

Összekeverjük az őrölt köményt a pirospaprikával, a babérral, sóval, borssal. Az oldalast egycsontos darabokra vágjuk. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és egy órán át hideg helyen pihentetjük.

Közben a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Összekeverjük, egyenletesen eloszlatjuk egy kisebb tepsi alján.

Rátesszük a bepácolt oldalast, rárakjuk a zsírt, öntünk rá kevés vizet, fóliával lezárjuk. 180 fokos sütőben egy órán át sütjük. Levesszük róla a takarást, és 190 fokon még egy fél órán át rápirítunk.

Meghámozzuk az édesburgonyát, hosszú, vékony hasábokra vágjuk. Megforgatjuk a keményítőben, majd bő zsiradékban ropogósra sütjük. Csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk.

Zöldségleves céklás galuskával

 

kaloria 680 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink