Cézár-saláta, ahogy Zsuzsi szereti
A csirkemellfilét kiklopfoljuk, majd a szeleteket bedörzsöljük a sóval, őrölt feketeborssal, csípős pirospaprikával, valamint őrölt köménnyel készült fűszerkeverékkel. A rostlapot kicsit beolajozzuk, ráfektetjük a szeleteket, és oldalanként 5-5 percig sütjük. A fejes salátát, az uborkát, a lilahagymát, a paprikát és a paradicsomot felvágjuk, a zöldségeket egy tálba halmozzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és pihenni hagyjuk. Elkészítjük az öntetet: két tojássárgáját összeturmixoljuk a finomra zúzott fokhagymával meg
egy fél citrom levével. Közben apránként adagoljuk hozzá az olajat, végül sóval és fehérborssal ízesítjük. Ha kész,
a zöldségeket megszórjuk a pirított zsemlekockákkal. Ezután rákanalazzuk az állagában majonézre hajazó, ám
ízében attól különböző öntetet, végül ráfektetjük a kisütött hússzeleteket.