Cézár-saláta
A tojásokat forrásban lévő vízben 1 percig főzzük, majd átszedjük hideg vízbe, és kihűtjük. Az apróra vágott szardellafilét összetörjük a citromlével. A tojásokat is összetörjük, azután az olívaolajjal, a felaprított fokhagymával meg 3 evőkanál parmezán sajttal együtt a szardellához adjuk, és habverővel alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint borsozzuk. A salátát laskára tépkedve nagy salátástálba tesszük. Hozzáadjuk az öntetet meg a krutont, és alaposan összeforgatjuk. Rászórjuk a maradék sajtot, és azonnal tálaljuk.
Fokhagymás kruton
A felszeletelt bagettet a tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket
megkenjük olívaolajjal, és a 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra, aranybarnára pirítjuk. Kivesszük a sütőből, és a kenyérszeleteket még melegen bedörzsöljük fokhagymával.