Ciociara spagetti

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük egy-két evőkanál olívaolajon. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, fél percig pirítjuk együtt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet, fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, bazsalikommal, rotyogtatjuk.

Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a kockákra vágott sonkát, a felszeletelt gombát és a zöldborsót, ezt is sózzuk. Ráöntjük a paradicsommártást, összeforraljuk. Utána mehet bele a tejszín. Megkóstoljuk, ha szükséges, fűszerezzük még sóval és borssal.

A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hozzákeverjük a mártáshoz. Tányérokba szedjük, és vágunk minden adagra pár vékony szelet parmezánt.

Vegán „bolognai” spagetti lencsével

 

kaloria 500 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink