Vegán „bolognai” spagetti lencsével

A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, felhevített olívaolajon dinszteljük. A zellert és a répákat megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a hagymához adjuk.

Mikor megpuhultak a zöldségek, áttörjük a fokhagymát és azt is belekeverjük.

Egy perc után hozzáadjuk a többi hozzávalót, felforraljuk a szószt, és 20-25 percig gyöngyöztetjük, amíg a lencse teljesen megpuhul és kissé szétfő.

Eközben egy másik lábosban sós vizet forralunk, és kifőzzük a spagettit. Leszűrjük, és összekeverjük egy evőkanál olívaolajjal. Tányérokra szedjük. Kanalazunk rá bőven a paradicsomos-lencsés raguból, és meghintjük egy kis vegán parmezánnal.

Bolognai spagetti

kaloria 370 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink