Forrás: Ványi László

Citromfüves hideg szőlőleves

Citromfüves hideg szőlőleves

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a felét félretesszük levesbetétnek. A szőlőszemek másik felét villával vagy kézzel összetörjük, és hideg vízben feltesszük főni. Mintegy 5 perc alatt elkészül, ezután leszűrjük. A tejszínt kikeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a levesalapot. Pici sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Beletesszük a félretett szőlőszemeket, majd további 10 percig főzzük. Az elkészült levest jól lehűtjük, tálalás előtt belekeverjük a megmosott, finomra vágott citromfüvet. (Ha a forró levesbe tesszük, a citromfű megbarnul és elmegy az illata.) Tetszés szerint pár csepp citromlével gazdagíthatjuk az ízét.

kaloria 310 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink