Forrás: O. Horváth György

Citromlében érlelt harcsa cikóriás lencsesalátával

Citromlében érlelt harcsa cikóriás lencsesalátával

No, ezt a ételt senki nem fogja elrontani. Gyorsan elkészül, és könnyű nyári vacsora lehet, kicsit szokatlan ízekkel. A halakat tenyérnyi szeletekre vágtam, sóztam, frissen őrölt borssal ízesítettem. Egy tálban elkevertem egy citrom levét és hat evőkanál extraszűz olívaolajat, s félórát ebben a savas lében pácoltam a halat. (Mondhattam volna, hogy előemésztettem, de az gusztustalan, pedig pont ez a lényeg: a hal laza,
könnyű húsa a citrom savasságától egy idő után kifehéredik, és kap egy érdekes ízt, mely parázson sütve jön ki igazán. Főként akkor, ha a páclével sütés közben is kenegetjük a húst.) Mellette néhány egycentisre vágott citromszeletet is barnára grilleztem. A köretnek szánt cikóriát félbevágtam, átkentem olívaolajjal, s a halak mellett, a rácson átpirítottam. Bánatom csak egy volt: a cikória szép színét elveszti
sütés közben, s halványbarna árnyalatot kap. Az íze viszont kárpótolt mindezért, mert enyhe kesernyéssége egy kis füstös jelleggel gazdagodott. A salátához kell
még újkrumpli, melyet felszeleteltem és vajon megpároltam. A levelekre szedett cikóriát, a burgonyát és a lencsét némi sóval, három-négy evőkanál balzsamecettel, öt evőkanál extraszűz olívaolajjal átforgattam. A halra ráfektettem a sült citromkarikákat,
mellé halmoztam a lencsés cikóriasalátát, és már ehettünk is!

kaloria 690 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.