Citrommal és citromfűvel sült vajas csirke

A puha vajat keverőtálba tesszük. Adunk hozzá egy evőkanál sót, kevés őrölt fekete borsot. Hozzáreszeljük egy citrom és egy narancs héját. Belefacsarjuk a levüket is. Jól kikeverjük, végül ezzel az illatos masszával kívül és belül jól bekenjük a szárnyast. A maradék citromot gerezdekre vágjuk, és a citromfű társaságában beletömjük a csirke hasüregébe.

Egy kis sütőedénybe terítünk egy sütőpapírt. Rárakjuk az előkészített csirkét. Alufóliával lefedjük (nem tévedés, sem víz, sem zsiradék nem kell alá). Két és fél órát sütjük a saját gőzében 160 fokon. Ha nem sült volna aranybarnára, akkor magasabb hőmérsékleten megpirítjuk.

Parmezánban sült sertéscsíkok rizibizivel

kaloria 270 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink