Forrás: Pásztor Tünde

Parmezánban sült sertéscsíkok rizibizivel

Felcsíkozzuk a húst ­– a tarját vékonyabb csíkokra kell vágni, hogy át tudjon rendesen sülni. Besózzuk.

Elkészítjük a bundát: a tojásokat felverjük, csomómentesen elkeverjük benne a lisztet vagy a keményítőt. Először ebben forgatjuk meg a húsokat, utána pedig a reszelt parmezánban.

Egy nagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és közepes tűzön megsütjük a bundázott falatkák mindkét oldalát. Közben egy másik lábasban kevés zsiradékon fehéredésig kevergetjük a rizst. Hozzáadjuk a borsót, ráöntjük a rizs kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű forró vizet, megsózzuk, és kevergetve készre főzzük.

TRÜKK

Ha fagyasztott borsóból készítjük, azt egy másik edényben pici zsiradékon pároljuk meg (ez pár perc alatt kész van), és majd ezt keverjük össze a külön megfőzött rizzsel.

Parmezános-májas töltött csirke

Dutch baby parmezánnal

 

kaloria 830 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.