Habbá verjük a fehérjéket az ecettel. Körülbelül félidőtől adagoljuk hozzá a keményítővel és a vaníliás cukorral elkevert cukrot, lassan, kanalanként. Ha már szép fényes, sütőpapírral bélelt tepsire kis köröket rakunk belőle. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, azonnal csökkentjük 110 fokra a hőmérsékletet, és 20-30 percig sütjük. Ha kész, kicsit kinyitjuk a sütő ajtaját, és hagyjuk ott kihűlni.
A citromkrémhez összekeverjük a tojások sárgáját a cukorral, a sóval, a citromok kifacsart levével és finoman lereszelt héjával. Gőz felett sűrűre főzzük, majd több kis adagban hozzákeverjük a vajat. Hűtőben lehűtjük. Fogyasztás előtt minden kis habcsókalapra rakunk egy evőkanálnyi citromkrémet, egy adag tejszínhabot, végül citromszeletekkel, mentalevelekkel díszítjük.