Málnás-habcsókos keksz

Először a habcsókot készítjük el. A tojásfehérjéket lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a sót és a keményítőt, és kemény habbá verjük tovább. Végül alacsony fokozaton folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a porcukrot, majd magas fokozatra kapcsolva körülbelül öt perc alatt teljesen kemény habbá verjük. Egy habzsákra speciális véget, úgynevezett szultán csővéget teszünk, és beletöltjük a tojáshabot. Sütőpapíros tepsire nyomjuk, és 90 fokos sütőben körülbelül két órán át szárítjuk. Akkor vannak készen, ha szépen fel lehet venni a sütőpapírról, nem ragad az alja.

A kekszhez a kis kockákra vágott vajat alacsony fokozaton összekeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, összedolgozzuk. Végül a tojássárgáját elvegyítjük a tejszínnel, hozzágyúrjuk a lisztes keverékhez. Fóliába csomagoljuk, és betesszük egy órára a hűtőszekrénybe.

A lehűlt tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és akkora köröket szaggatunk belőle, amelyek kicsik nagyobbak a habcsókoknál. Sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Összeállítás: minden kekszre teszünk egy-egy habcsókot, a közepébe pedig málnalekvárt töltünk.

Kakaós habcsók mandulás krémmel

kaloria - CAL
ido 240 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

15 személyre

Ajánlataink