Kakaós habcsók mandulás krémmel

A sütőt előmelegítjük 150 fokra.

A porcukrot és a kakaóport átszitáljuk egy tálba. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután apránként, evőkanállal adagolva hozzákeverjük a kristálycukrot, s addig verjük tovább elektromos habverővel, amíg kemény, enyhén fényes habot nem kapunk. Belekeverjük a vaníliás cukrot, majd fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a porcukros kakaóport, ügyelve, hogy teljesen eloszlassuk benne, de közben a habot ne törjük össze.

Habzsákkal vagy evőkanállal kis halmokat formázunk sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 5 cm távolságra. Körülbelül 25 perc alatt megsütjük.

Összekeverjük a krém hozzávalóit, és ha kihűltek a habcsókok, kettőt-kettőt összeragasztunk vele.

Vegán habcsók csokoládékrémmel

kaloria 158 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.