Citromos tiramisu

Először a krémet készítjük el. A tojássárgájákat hőálló keverőtálba tesszük, és gőz felett mártássűrűségűre főzzük két perc alatt. Egy tepsibe jégkockás vizet teszünk, erre állítjuk a tojássárgájás tálat, és kevergetve hűtjük pár percig. Akkor jó, ha a tál alja már hideg.

A kihűlt krémes tojássárgájákhoz hozzáadjuk a porcukrot, és elektromos habverővel kemény habbá verjük (viszonylag sok idő kell hozzá). Hozzáadjuk a mascarponét, és addig verjük tovább a habverővel, míg kenhető állagú nem lesz. Ekkor mehet hozzá a citromok kifacsart leve (a kifacsarás előtt reszeljük le a héjukat, és tegyük félre). A kész krémet hűtőszekrényben pihentetjük fél órán át.

Elkészítjük a szirupot. Összekeverjük a kristálycukrot, a vizet és a limoncellót egy lábaskában, és addig melegítjük, míg a kristálycukor teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk kihűlni.

A desszert összeállítása előtt nagyobb darabokra törjük a babapiskótát, és pár pillanatra beáztatjuk a limoncellós szirupba. A poharakba belerétegezzük a piskótát és a citromos krémet. A krém tetejére szórjuk a félretett reszelt citromhéjat, citromfűlevélkével díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Epres tiramisu

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink