Epres tiramisu

Először a mandulás piskótát készítjük el. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a citromlével. A fehérjékből habot verünk, majd több adagban beledolgozzuk a cukros tojássárgájákba a darált mandulával együtt. Három vékony lapot sütünk belőle (vagy egy jó nagyot, amit majd szeletelünk). Hagyjuk hűlni.

Az epervelőhöz megtisztítjuk és feldaraboljuk az epret, majd egy lábasban pici cukorral felfőzzük, addig forraljuk, míg közepesen sűrűn folyó masszát nem kapunk, ne legyen túl híg.

A fehér krémhez a tojássárgájákat kikavarjuk a keményítővel és a cukorral. Felforraljuk a tejet. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a cukros tojássárgájákban, majd gőz fölé rakjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a tejszínből habot verünk az instant zselatinnal. Végül ezt a három krémet (főzött, kihűlt tojáskrém, mascarpone, tejszínhab) óvatosan összedolgozzuk.

Összeállítás: egy magas falú forma aljába fektetjük az alsó mandulás piskótát. Megkenjük vastagon a kihűlt epervelővel, erre kenünk egy rendes adag krémet. Ezt még kétszer megismételjük. Hűtőszekrényben hagyjuk érni pár órát. Végül összevágott eperrel, pár levél citromfűvel díszítjük.

Nyári desszert: Tiramisu

kaloria 300 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.