Forrás: Pásztor Tünde

Citromos, fűszeres újburgonyanyársak

AZ ÚJBURGONYANYÁRS

Megmossuk a krumplit alaposan, és sós vízben héjastul háromnegyedesre főzzük (5-10 perc). Hideg vízzel lehűtjük, ne puhuljon tovább. Elkészítjük a marinádot:

A MARINÁD

5 evőkanál olívaolaj ? só ? bors
Elkeverjük az összevágott zöld fűszereket, a felaprított csilit és a zúzott fokhagymát az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, bekenjük vele az újkrumplit. – Miután a marinád elkészült: A citromot hosszában elfelezzük, és vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk a cukorral. A felaprított újhagymával és az előkészített burgonyával váltakozva nyársra húzzuk, aranybarnára grillezzük.

kaloria 200 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink