Citromos lepény habcsókfelhőben
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot meg a tojást, és a tésztát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagolva a
hűtőben félórát pihentetjük.
Közben elkészítjük a citromkrémet.
A tésztát kinyújtjuk, és egy 22 cm-es kivajazott tortaforma aljára terítjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig elősütjük. Kivesszük a sütőből,
rásimítjuk a citromkrémet, és mérsékelt tűzön – 140-150 fokos sütőben – további félórát sütjük. Amikor a sütemény langyosra hűlt, nyomózsákból kis halmokat nyomunk a tetejére a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéből. Már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a habkorona rózsaszínűre piruljon.
Krém
8 egész tojást kikeverjük 25 dkg cukorral, a citromok reszelt héjával és kifacsart levével. A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük, majd amikor kihűlt, összekeverjük a tojásos cukorral.