Bedörzsöljük a húst a citrom reszelt héjával, az őrölt gyömbérrel, a babérral, a durvára tört zöld borssal. Egy éjszakán át hagyjuk ebben a pácban (természetesen hűtőszekrényben, jól záródó dobozban).
Másnap sózzuk, tepsibe rakjuk, teszünk alá némi zsiradékot. Mellérakjuk a cikkekre vágott citromot, vöröshagymát, öntünk rá 2 dl vizet. Alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és megpirítjuk a pecsenyét, közben sűrűn locsolgatjuk a saját levével.
A főtt burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és a pecsenyezsíron átforgatjuk. Rövid pihentetés után szeletekre vágva tálaljuk a húst.