Citromos-datolyás sertéscomb
Sóval és borssal bedörzsöljük a megmosott, leszárított
húst. tepsibe tesszük, leöntjük körülbelül egy deci sertészsírral. Mellé tesszük a nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát meg a félbevágott fokhagymát. Öntünk alá két deci vizet, alufóliával lezárjuk, majd 160 fokos sütőben
40-45 percig sütjük. A citromokat héjastul kisebb kockákra
vágjuk, és egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. Beledobjuk a kimagozott, félbevágott datolyát
is. Félidőben mindezt hozzáöntjük a sülő húshoz. Visszatesszük az alufóliát, befejezzük a sütést. A végén
takarás nélkül kicsit rápirítunk a pecsenyére. Kivesszük a
sütőből, és kimerjük alóla a felesleges zsiradékot. Párolt
rizzsel, főtt burgonyával vagy friss fehér kenyérrel tálaljuk.