Citromos-mákos tégla
190 fokra előmelegítjük a sütőt. A vajat robotgéppel habosra keverjük a tojások sárgájával, 12 dkg cukorral meg a vaníliás cukorral. 8 dkg cukorral és egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A sütőporral elvegyített lisztet, a rumot, a mákot és a citromhéjat a tojáskrémbe keverjük. Végül beleforgatjuk a kemény tojáshabot. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 30-35 cm
hosszú szögletes sütőformába töltjük, és a sütő középső részében körülbelül 50 perc alatt megsütjük.
A citromlevet a maradék cukorral, valamint 2 dl vízzel felforraljuk. 5-6 perc alatt sűrű sziruppá főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A süteményt kivesszük a sütőből, majd egy fogvájóval 20-25-ször megszurkáljuk. Óvatosan leöntjük a sziruppal, és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.