Forrás: Pásztor Tünde

Citromos-vaníliás almalekvár

Citromos-vaníliás almalekvár

Vastagon meghámozzuk a citromokat, aztán kibontjuk a gyümölcshúst a hártyák közül. Beletesszük egy edénybe. Az almákat meghámozzuk, csutkájukat kivesszük, a húsukat felkockázzuk, hozzáadjuk a citromhoz. Kis lángon addig rotyogtatjuk, míg az alma tökéletesen meg nem puhul. Nem kell alá vizet önteni. Félidőben hozzáadjuk a
cukrot. A szükséges mennyiség az almától és a citrom fajtájától függ, ne cukrozzuk túl, ez egy kicsit pikáns, savanykás lekvár. Ha kész, hozzákeverjük a vaníliakivonatot, és tűzforrón az előkészített kis üvegekbe
töltjük, lezárjuk. Rögtön fejjel lefelé fordítjuk az üvegeket tíz percre.

kaloria 80 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink